De omslagdoek in granietsteek: bijna iedereen die haakt heeft hem al eens gemaakt. Behalve ik dus. En daar moest maar eens verandering in komen, vond ik. Met een heel goede reden… (Een heel leuke, goede, mooie, geweldige, fantastische reden zelfs!)

Zelfonderschatting

Al maanden verheerlijkte ik me aan foto’s op Instagram, Facebook en Pinterest van omslagdoeken in de granietsteek. Man, dat zag er pro uit. Ik durfde er niet aan te beginnen, omdat het me zo vreselijk moeilijk leek. Zoals wel vaker als het op haken aankomt, bleek dat in de praktijk nogal mee te vallen. Nogal heel erg. De granietsteek is eigenlijk heel makkelijk.

omslagdoek haken crochet haaknaald wol julia zeeman omslagdoek

Granietsteek: vasten en lossen

Vasten en lossen haken, meer hoef je niet te kunnen. En aangezien vasten en lossen echte basissteken zijn, is de granietsteek ook voor beginners heel geschikt. Het is een kwestie van smaak, maar ik vind een omslagdoek met een streep in het midden niet zo mooi. Gelukkig vond ik een filmpje waarin heel simpel wordt uitgelegd hoe je meerdert langs de zijkanten. Die filmpjes op YouTube koester ik, want ook patronen lezen is zo’n drempel die ik nog even moet nemen…

omslagdoek granietsteek haken haaknaald wol julia zeeman

Extra grote omslagdoek…

Die omslagdoek, dat is een verhaal apart. Ik maak hem extra extra groot. Komende zomer pas ik mijn zomerjas hopelijk niet meer, want ik ben zwanger. Nu 17 weken en het ziet er allemaal goed en gezond uit. We zijn ontzettend blij, dankbaar en trots, net als Hannah. Haar droom om grote zus te worden, komt eindelijk uit. Ik vond dit een meer dan goede aanleiding om me eindelijk eens over mijn granietsteekangst heen te zetten en natuurlijk kon ik het gewoon.

omslagdoek granietsteek zwanger wol julia zeeman positiekleding zomerjas

Heb jij de omslagdoek in granietsteek al eens gehaakt?

Ik ben benieuwd naar jouw creatie. Laat een reactie achter of volg me op Instagram. Ik laat daar het eindresultaat van mijn omslagdoek zien. Tag je me om jouw omslagdoek te laten zien?

5 Comments

  1. Super gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat fijn voor jou/jullie. En de granietsteek vind ik een hele fijne steek. Ik heb er al meerdere omslagdoeken/shawls mee gehaakt.

  2. Gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik heb al wel eens geprobeerd om een omslagdoek te haken in granietsteek, maar ik vond het te lang duren. Maar vanochtend 2 bolletjes gekocht voor een driehoeksjaal voor mijn zoon. Nu MOET ik dus aan de slag haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.